CUM CAUTI O OPORTUNITATE SEV?

Participarea la Serviciul European de Voluntariat presupune aplicarea la un proiect SEV derulat de o organizatie acreditata de gaduire SEV dintr-o tara UE sau partenera in acest program. Procesul de aplicare este un proces in mai multi pasi, a carui durata variaza de la un caz la altul si in functie de momentul aplicarii.

Daca programul ti se pare atracitv, pentru a aplica la un proiect SEV primul pas pe care iti recomandam sa il faci este identificarea si contactarea unei organizatii acreditate de trimitere SEV din Romania. Sunt peste 100 de astfel de organizatii in Romania, raspandite in intreaga tara. Aceasta poate fi o organizatie din localitatea ta sau o localitate apropiata, pentru a facilita discutiile fata in fata, insa poate fi si de oriunde altundeva din tara. Organizatia de trimitere SEV te va ajuta sa gasesti o organizatie gazda si un proiect potrivit intereselor tale. Pentru a afla care organizatii din Romania s-au inscris si au fost acreditate sa trimita voluntari SEV acceseaza baza de date SEV la www.evsdatabase.eu.

Baza de date SEV este un mecanism la nivel european si cuprinde nu numai organizatiile acreditate pentru trimitere, ci si cele de gazduire SEV, din Europa si din tarile partenere in program. Vei vedea ca permite filtrarea si cautarea organizatiilor dupa diferite criterii pornind de la locatie geografica la domenii de activitate, pentru a te ajuta sa iti identifici o optiune potrivita. Acest lucru iti va fi de folos ulterior, cand impreuna cu organizatia ta de trimitere vei incepe sa cauti o organizatie gazda in tara pe care o preferi si sa vezi ce proiecte SEV a initiat aceasta.

Printre organizatiile active in trimiterea de voluntari SEV din Romania se numara:

ANMRF LOUIS PASTEUR BRAILA - CLUB VOLTIN, Braila
ASOCIATIA ACT INTEGRATION
ASOCIATIA CULTURALA PENTRU TEATRU SI ORIGAMI DIN ROMANIA, Bucuresti
ASOCIATIA EDUCATIO, Arad
ART FUSION, Bucuresti
ASOCIATIA MILLENNIUM CENTER, Arad
ASOCIATIA OFENSIVA TINERILOR, Arad

ASOCIATIA PENTRU TINERII SI STUDENTII DIN PARTIUM, Oradea
ASOCIATIA PONTES, Cluj-Napoca
ASOCIATIA TINERILOR CRESTINI DIN TRANSILVANIA, Cluj-Napoca
ASOCIATIA TRANSFRONTALIERA PRO DEZVOLTARE, Sannicolau Mare (Timis)
CENTRUL DE VOLUNTARIAT CLUJ-NAPOCA
CHANCE FOR LIFE, Bucuresti

FORUMUL CETATENESC PENTRU ACTIUNE SOCIALA SI EDUCATIE CIVICA, Rm. Valcea
FUNDATIA NOI ORIZONTURI, Lupeni
FUNDATIA PAEM ALBA, ALBA IULIA
FUNDATIA STUDENT PLUS, Timisoara
YMCA BAIA MARE
ORGANIZATIA TINERILOR CU INITIATIVA, Draganesti (Olt)

ORGANIZATIA STUDENTILOR DIN ARAD
PRO VOBIS, Cluj-Napoca

TEAM FOR YOUTH ASSOCIATION, Baia Mare

Pentru o schema clara a pasilor pe care trebuie sa ii urmezi si a intervalelor de timp, acceseaza sectiunea "Pasii pentru a deveni voluntar SEV".

Despre www.voluntareuropean.ro | Despre Tineret in Actiune | Linkuri utile | Ne sustin